BUS-pastorn har ordet

Barn, Ungdom & Student (BUS)

 

I skrivande stund har vi precis avslutat terminens första Ny-i-Stan-träff, vilket blev en väldigt trevlig tillställning. Även om den ursprungliga tanken var att rikta sig till nya studenter så har konceptet nu vuxit till att inkludera även andra som är nya i vår församlingsgemenskap samt de studenter m. fl. som återvänder efter sommaren. Det känns mycket bra att få välkomna dem på ett så ”rejält” sätt.

 

Förutom detta står vi nu även i startgroparna för egentligen hela vår barn- och ungdomsrelaterade verksamhet då Söndagsskolan precis har haft premiär, samt att Ignite drar igång inom några få dagar. Vi ser fram emot en ny termin där ungdomarna och barnen ska få komma närmare Gud, närmare varandra och närmare församlingen.

 

Just det här sista är något jag vet är både min egen och allas vår önskan, att våra unga ska få en personlig tro på Gud och på allvar bli en del av vår gemenskap, även på gudstjänsterna varje söndag. Och om jag får låta tankarna flöda fritt så måste jag påstå att vi har en utmaning framför oss. Det är inte nödvändigtvis naturligt för en ung människa idag att gå till kyrkan. Faktum är att blotta tanken kan vara främmande och rent av skrämmande. Så vårt uppdrag att presentera Jesus för världen är inte lätt, men det har det å andra sidan aldrig varit heller. Och jämför man med exempelvis de första lärjungarna så har ju vi ett betydligt bättre utgångsläge än vad de hade, ensamma och utan stora organisationer i ryggen som de var.

 

Så känn hopp och framtidstro käre bror eller syster. Vi kommer inte sluta förrän Herren kommit tillbaka, och för att citera både politiker och predikanter genom åren: ”Alla ska med!”

 

Till sist vill jag återigen uppmana dig till att be för denna viktiga del av vår verksamhet, och av vår framtid. Be att de ungas hjärtan ska stå vidöppna när Jesus kommer och knackar. Be om frid och vägledning i deras studier. Be om goda vänner och underbar gemenskap för dem, inte minst i kyrkan. Be om att Guds rike ska komma att innefatta varenda en av Visbys och Gotlands unga, amen!

Alexander Amundrud

 

 

Vi har samlinger under skolans terminer för allt från söndagsskola för barn från 3 år och upp till den ålder där du själv inte kallar dej ungdom längre.
Kolla närmare på varje grupp.