BUS (Barn, ungdom o student

 

Ungdomsarbetet

 

Då var det dags att ge er en liten uppdatering på vad som händer i församlingens ungdomsarbete. Vi träffas, som ni vet, varje fredag från kl. 19.00 tills ingen orkar stå på benen längre, vilket brukar bli mellan 00.00 och 01.00. Det är en av veckans absoluta höjdpunkter som ger stor glädje och många fina möten med ungdomarna.

 En vanlig fredag ser ut ungefär så här:

 Kl. 19.00 börjar vi förbereda för andakten, några tänder ljus, någon väljer ut vilka sånger som ska sjungas, en blir mötesledare, någon den som leder bönen med mera. Sen börjar andakten, under vilken det sjungs, bes böner och predikas en kortare predikan.

 Därefter har vi någon förutbestämd aktivitet i ca en timme innan fikat. Det brukar skifta vem som anordnar detta vilket får till följd att det ofta blir väldigt varierat från gång till gång. Vi har bland annat haft team-tävlingar, lekt med ficklampor ute i skogen, dansat Street Dance i lovsångssyfte, bland mycket annat.

 Sen fikar vi, vilket Ylva ordnar på ett berömvärt sätt vecka efter vecka, vilket följs av ytterligare nån knapp timme av aktivitet innan alla är så trötta att det blir häng och samtal i ungdomsrummet (Duvan). Där diskuteras alla möjliga ämnen och man får möjlighet att vädra tankar, frågor och åsikter. Sen är klockan så mycket att alla behöver hem och sova.

 I övrigt planerar vi nu att eventuellt vara delaktiga i ett skidläger som anordnas av församlingarna på södra Gotland med Hemse Pingstförsamling i spetsen. Framåt vårterminen är förhoppningen att kunna utveckla arbetet för att nå ut till fler samt ge både tonåringar och studenter verksamhet som är anpassad till respektive åldersgrupp. Fortsätt gärna be, jag har verkligen känt församlingens stöd under hösten och vet att det är absolut nödvändigt för att arbetet ska bära frukt. Gud välsigne dig och ha en riktigt trevlig fortsättning!!

 

Alexander Amundrud

Ungdomsansvarig