Vår pastor Johan Bäckrud

Längtan har varit lång och ett tag trodde man inte på att det skulle bli någon vår alls. Jag är idag extra glad att jag bor på Gotland och inte i Norrland, för där är snödrivorna på många ställen fortfarande meterhöga, och kommer inte ge sig förrän vid midsommar enligt meteorologerna. 

Hösten och vintern känns oftast väldigt lång, medan våren och sommaren är något som oftast känns som det går allt för fort över.  Jag tror många av oss känner att det är väldigt mycket som sker i våra liv under vår och sommaren. Det är som vi har varit i ide och äntligen får känna att livet sprids i våra kroppar. Har man trädgård så är det en tid av förberedelser för allt som växer och som behöver städas av efter en lång vinter. För mig som gillar att köra motorcykel så längtar men efter de dagarna när det är minst 10 plusgrader och varma vindar. Eller varför inte att grilla. Fantastiskt! Det är också en nåd att bo på Gotland med all den vackra natur som finns. Låt oss njuta och se det vackra. Jag har den senaste tiden tänkt på hur Gud slösar skönhet på oss. Både jag och du kommer i vår och sommar se blommor som endast du kommer att se innan de vissnar. Vilken skönhet som vi blir bortskämda med. 

 

I vår så kommer det också ske en hel del som är kopplat till de högtider som vi lever med. Nästan alla dessa högtider hänger ihop med den stora högtiden påsken, såsom: Kristi himmelsfärd och pingst. Var med i församlingens gemenskap och dela högtiderna tillsammans med oss. Detta ger en god rytm som ger oss större sammanhang och djup i den kristna tron. Pingstens budskap är något vi lyfter fram snart och är en verklighet som gäller fortfarande: Det skall ske i de sista dagarna, säger Gud, att jag utgjuter min Ande över alla människor… (Apg 2:17) Vi får med förväntan ta emot det som Herren vill ge oss för denna tid. 

Guds rika välsignelse 

Johan Bäckrud