Turistkyrkan

Turistkyrkan 2017

Det har varit en fantastisk sommar i vårt arbete med Turistkyrkan och ett stort steg framåt för Guds Rike. 

Under sommaren har Pingstkyrkan Visby, Borås Kristna Center, Citykyrkan Stockholm, Hope for this nation (Smyrna Göteborg) och Connect Church Göteborg deltagit som team. Det har varit en blandning i teamen av ålder, etnicitet, erfarenheter och vana. Det har gjort, med Guds hjälp, att väldigt många viktiga samtal och förböner har hållits i hamnen under sommaren. 

I dagsläget har jag fått in en gedigen skriftlig rapport av Citykyrkan Stockholm som det kommer ett utdrag nedan i denna text. Det är så man får nypa sig i armen för att försöka förstå att detta har skett bara under en vecka i sommar. 

Jag har fått in någon mer rapport från de andra teamen och det har varit bra veckor med många samtal, helanden och även frälsta. Det jag vet tydligt är att det under vecka 30 döptes en till person som nu också är med i gemenskapen. Vad frukten blir i andra församlingar i Sverige är omöjligt att veta. 

Vi är väldigt glada för våra tre nydöpta syskon. Samtidigt så känner vi att detta utmanar oss som ledarskap och församlingsgemenskap. Vi behöver mycket bön om att vi som församlingar här på ön ska komma ännu mer i funktion för att möta nya människor med evangelium. Vi behöver också vara andliga fäder och mödrar för de som är nyfrälsta och det behöver hela församlingen ta ett gemensamt ansvar för. Fantastiskt när människor blir frälsta, men vi behöver ännu mer ta hand om de välsignelser Gud ger oss när skörden är ett faktum. 

Fortsätt be för Turistkyrkan. Det behövs för att Guds Rike ska bredas ut på ön!

Här kommer ett utdrag från teamledare Christine Andersberg, Citykyrkan Stockholm och deras rapport från Stockholmsveckan v 29. 

Frihet för de fångna och Befrielse för de bundna, SYN för de Blinda ett nådens år från Herren…trösta alla sörjande (Jes 61)

Vi hade uppskattningsvis fyra till fem djupare samtal per person och kväll vilket uppskattningsvis blev mellan 20-40 samtal per kväll! 

Vi stod i hamnen sex kvällar, vilket gör att vi hade sammanlagt mellan 120-240 djupa samtal under veckan! Utöver det hade vi 100-tals korta samtal med utdelning av evangelisationsmaterial.
I nästan samtliga av dessa djupare samtalen fick vi be för personerna och delge profetiska hälsningar in deras situation. 

Personerna fick också med sig en evangelisationstidning eller en pocketbibel med kontaktuppgifter till Johan Bäckrud, pastor Visby Pingstförsamling, eller kontaktuppgifter till Citykyrkan, Stockholm.

Uppskattningsvis blev 4-5 personer helade per kväll, sammanlagt 24-30 helanden. Vi fick be med tre personer till frälsning, varav vi fick döpa två av dem direkt

Johan Bäckrud